Enkla erbjuder bolån med 0,95 procents ränta

Publicerad: 9 september, 2019 Del av fasad med Credit Suisse lnamn och logga

Den Schweiziska storbanken Credit Suisse går in med några miljarder kronor i finansiering. Foto: Pincasso/Shutterstock.com

Enkla ger sig in i räntekriget och erbjuder rekordlåga bolån. Redan i höst kan Enkla börja låna ut pengar, skriver Breakit.

Lånbyte i Sverige AB presenterade redan för ett och ett halvt år sedan sin nya tjänst Enkla som ska pressa ned boräntorna. När Enkla gick ut med att erbjuda bolån till en ränta på 0,95 procent chockade man marknaden rejält. Sedan dess har det varit ganska tyst.

Credit Suisse går in med finansiering i Enkla

Media har flera gånger rapporterat att bolaget inte har lyckats skaffa den finansiering som de behöver för att kunna realisera sina planer. Nu verkar det dock som att Enkla närmar sig slutet av processen och snart är redo att kunna realisera sina låneerbjudanden. Det har även bekräftats av Alexander Widegren, som är bolagets vd och grundare.

Pengarna kommer från den Schweiziska storbanken Credit Suisse som går in med några miljarder kronor. Redan till hösten kommer bolaget att kunna erbjuda bolån till 0,95 procents ränta.

Enligt Alexander Widegren, som tycker att det här känns jättekul, hade bolaget tänkt vänta lite längre med att gå ut med informationen.

Bolånen erbjuds bara till de som redan har bolån

Enkla kommer inte att erbjuda bolån till nya bolånetagare. Bolaget vänder sig till bostadsägare som redan har bolån men skulle vilja flytta dem. Enkelt sammanfattat vill de ta storbankernas kunder som i dag dominerar hela bolånemarknaden.

För att Enkla ska kunna lyckas och göra ett ordentligt avtryck kommer de med största sannolikhet att behöva ta in ytterligare kapital. Bolagets mål i mars 2018 var att på 18 månader kunna låna ut 100 miljarder kronor genom att på den internationella marknaden utfärda bostadsobligationer.

Om Enkla lyckas med sin plan skulle det innebära att de skulle ha lite mer än tre procent av den svenska bolånemarknaden. I maj 2018 meddelade Enkla att över 10 000 personer hade fått ett kreditbeslut hos bolaget. De samlade lånen uppgick då till 22,5 miljarder kronor.